Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

11 Haziran 2010 Cuma

YÖRESEL ZAYTİNYAĞLI DOLMA

Canlarım yaz aylarında en çok sevdiğim yemeklerin başında zeytinyağlılar gelir benzede buzdolabında her zaman bır zeytinyağlı yemek olmalı aniden biri gelse yanına hemencecik etli bir seyler alın size harika bir masa bu gün bende zeytin yağlımı yaptım dolabıma yerleştirdim çünki cumartesi pazar yoğun geçecek yine benim için cumartesi arkadaşlarla güzel bir kahvalatı ordan iş yerimize gidip müşteriler için yemek yapıcam ordanda evin yolunu tutacağım neyseki kızım buyudu artık her nekadar benim gözümde hala bir bebeksede yemek konusunda da çok başarılı zeytin yağlımızın yanına bir şeyler yapar pazarda etkinlik var yine koşturmaca yani anlayacağınız hafta sonları 4 -5 günmü olsa ne güzelll olur dimi :)))tarifime geçmeden güzel bir hafta sonu diler sevgiyle kalın can dostlarımm..


MALZEMELER :
1/2 kg dolmalık yeşil biber
1/2 kg etli kırmızı biber
1/2 asma yaprağı
3 su bardağı pirinç
3-4 soğan
yarım demet maydanoz
3 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarmısak
karabiber,tuz
1 tatlı kaşıgı nane
zeytin yağ
1 limonun suyu

YAPILIŞI:

biberlerimiz temizleyip yıkıyalım yaparaklarımız tuzlu ise sıcak suda biraz bekletelim taze ise biraz sıcak suda bir taşım haslıyalım diğer yandan soğanlarımızı ince ince kıyıp yağda kavurmaya başlıyalım soyduğumuz dometesleride küp küp doğrıyalım ilave edelim domatesler iyice suyunu salanadek pişirelim yıkamiş olduğumuz pirincide ekliyerek kavurmaya devam edelim salçamızı karabiberi tuzu maydanozu da ilave ederek 2 bardak su ekliyerek demlenmeye bırakalım dolmalarımı zı pişireceğimiz tencerenin dibine biraz tuz koyarak demlenmiş olan içimizle biberlerimizi doldurmaya başlıyalım biberler bittikten sonra yapraklarımızıda saralım dolmaların ustune bir tabak yerleştirip suyunu ayarlıyalım kısık ateşte pişirelim ocağın altını kapatmadan önce küçük bir tavada zeytin yağ rende sarmısakları şöyle bir çevirelim kuru nane ve bir limonun suyunuda ekliyerek bir taşım kaynatalım hazırladığımız sosu pişmekte olan dolmaların üstündeki tabağı kaldırarak sosu dolmaların üzerinde gezdirelim 2 dak daha fokurdadıktan sonra yemeğin altını kapatalım soğumaya bırakalım dolmalar soğuduktan sonra servis tabağına alalımmm afiyetttt olsunnnn

0 yorum:

Yorum Gönder