Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

21 Haziran 2010 Pazartesi

ETLİ TÜRLÜ

Şu güzelim yaz aylarında sebzenin bol olduğu zamanlar bırde sıcakta insanın hıçbir şey canı istemiyor ama yinede ne olur ne olmaz diyor bir kap yemek yapıyoruz bende ne yapsam ne yapsam diye düşünürken uzun zamandır yapmadığım etli türlü aklıma geldi ve giriştim işe hadi bakalım sizlerde beğenecekmisiniz öznurun türlüsünü :))))

MALZEMELER:

500 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı
2 patates
2 kabak
2 patlıcan
2 çarliston
2 kırmızı biber
2 havuç
10 tane taze fasülye
2 diş sarmısak
4-5 domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz karabiber

YAPILIŞI:

İlk önce tüm sebzelerimizi yıkayıp ayıklayalım küp küp doğrıyalım en zor pişenden başlıyalım tenceremize yerleştirmeye ilk önce etleri havuçları patatesleri derken tüm sebzeleri yerleştirelim en üstede kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri dogranmış sarmısaklarıda sıvı yağda ilave ederek tencerenin kapagını kapatarak pişmeye bırakalım domates suyunu salacak oldugundan ilk başta su falan koymıyacaz bir ara etimize bakalım pişmeye yakın oldugu zaman bir su bardağı sıcak suya salçamızı katarak eritelim ve yemegin üzerine dökelim tuz ve karabiberide ilave ederek pişmesini bekliyelimmm bu kadarrrrrr afiyet olsunnnnnn ..........

1 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

türkiye yaniyor burasi yagiyor,bizde kazak mazak ne bulursak giyiyoruz serin havalar burda
Türlü nefis olmus eline saglik canim

Yorum Gönder