Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

23 Haziran 2010 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASINDA SARILI LEVREK BALIĞI


sevgili blogçu arkadaşlarım geçenlerde MSA da sayın serkan bozkurtun eşliğinde MALAYSİAN PAM OİL COUNCİL yağıyla tanıştık bu harika yağdan biraz size söz etmek istiyorumm palmiye yağı düşündüğnüz gibi palmiye ağıçlarının meyvesinden üretilen bir yag bu meyvelerin ileri teknolojiyle gelişmiş tesislerde palmiye meyvesinin cekirdeklerinin kırlıp preslenmesi sonucunda oluşan bir yağdır ve bizim sofralarımızdan eksik etmedğimiz zeytin yağla eş değerdir ben mesela zeytin yağla kızatma yapmam daha çok çiçek yağı kulanırım ama palmiye yağıyla kızartmalarımızıda gönül rahatlığıyla yapabiliriz diğer yağlar gibi hemen yanmaz yemeklerde cok güzel bir tat oluşturmasıda cabası canlarım sizlere şiddetle tavsiye ederim mutlaka deneyin kesinlikle menun kalacaksınız gelelim sevgili şefimiz serkan bozkurtla yaptığımız harika bir levrek yapımına hem pratik yapımında hemde çok lezzetli olması bizlerinde işini kolaylaştıracaktır ..... şimdiden afiyet olsunnnn


BAKLAVA YUFKASINDA SARILI LEVREK BALIĞI


MALZEMELER:

1 adet levrek balığı fileto

1/2 kuru soğan

3 yemek kaşığı palm oil

1 diş sarmısak

bir tutam taze baharat (biz nane kulandık )

40 gr baklava yufkası


YAPILIŞI:


levrek filotonun kılçıkları cımbızla çekilip bir tavada bir yemek kaşığı palm oille , bir diş sarmısak ve bir tutam taze baharatla beraber ters yüz cevrilecek çok hafif pişirilecek.Bir kenara alınacak

diger yandan soğan piyazlık doğranacak bir yemek kaşığı palm oil ile beraber tavada kısık ateşte yahni olacak şekilde pembeleşene dek pişirilecek.Baklava yufkası 3 kattan bir karış eninde uzun şerit halinde kesilip düz bir zemine serildikten sonra üzerine balık filetosunu onun üstüne soğanları kayduktan sonra üzeri pile şeklinde baklava yufkası ile kaplanacak üzeriende palm oil sürülecek 180 decede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilecekk veeee ondan sonradaaaaa afiyetle yenecekk hımmmmmm enfesss

2 yorum:

hobibox dedi ki...

Selamlar canım,

Daha önce "hobicell" adıyla yayın yapmakta iken, google ın sorunları yüzünden adres değişikliği yapmak zorunda kaldım. Yeni adresim şu anda size yazdığım isimledir. Beni buradan takip ederseniz çok sevinirim. Sevgiyle sağlıcakla kalınız.

http://hobibox.blogspot.com/

Hobibox-Afet Ergü

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Balığın her cinsini ve her türlüsünü severim deneyeceğim bu tarifi.kılçık temizleme işi zor onuda halledeceğim eminim. Ellerinize sağlık sizi izlemeye aldım bende beklerim sevgiler

Yorum Gönder