Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

21 Mayıs 2010 Cuma

baklava yufkasına saklanmış muhalebili tatlı


Canlarım kaç gün olmuş ki sizlere yeni bir tarif vermemişim ne kaaaa da ayıp etmmişimmm şu sıralar eşimin yurd dışında olmasından dolayı kendı iş yerimize gitmem ordakı düzeni sağlamam gerekti ee birde zayıflama derdine düştüm her akşam spora gidiyorum evede artık sürünerek geliyorum bağzen bilgisayarı bile acacak mecalim kalmıyor bir aydır kız kardeşim özlemi (yesek yesek zayıflasak blogspot.com) göremiyordum her ikimizde istanbulda yaşıyoruz ama iş saatlerı uymuyor vsvs en son anneler gününde onu gördüğümde bir şok geçirdim cok güzel kilo vermiş 17 kg ıkı ayda buda beni tabiki hırslandırdı eve sürünerekte evin yolunu tutsam da sporumu yememe içmeme faliyetlerden zorda olsa gerçekleştirmeye çalışıyorum .Canlarım hazır baklavalık yufkalar ne kadarda hayatımızı kolaylaştırdı uydur uydur harıka lezzetler ortaya çıksın :)) bende bu tatlımı öyle yaptım vede tam puan aldı valla bir yiyen bir daha istedi ben yemdimmmmm sadece cundan tadına baktımm :))
gelelim tarifimize
MALZEMELER:
baklavalık yufka
1 su bardağı ceviz içi
1 litre süt
1 bardak doz şeker
1,5 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
100 gr tereyag
3 bardak su
3 bardak şeker
YAPILIŞI:
3 su bardağı su ve şekerden şurup hazırlıyorsunuz bir kac damlada limon ilave edelim 10 dak kaynatalım şurubumuzu ve soğumaya bırakalım
baklavalık tufkanın tek katını alıyorsunuz kalın bır oklavaya sarıyorsunuz ve ıkı yandan tutarak büzüştürüyorsunuz tepsinizin büyüklüğü kadar böylede tekrarlıyarak tepsiye diziyorsunuz ve yallah fırına üzerleri pembeleşene dek 180 derecede pişiriyorsunuz diğer yandan süt şeker un vanilya yumurta yı bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz muhalllebi kıvamına gelince ocaktan alıp tereyağını ilave ederek mikserele güzelce çırpıyoruz cevizimizin yarısınıda ilave ederek bir kaç kez karıştırıyoruz iç harcımızda hazır soğurken arada bir karıştırmayı unutmuyoruz ki üzeri kabuklanmasın pişmiş olan yufkalarımızın üzerine soğuutuğumuz şerbetimizden gezdıryoruz biraz çekmesini bekliyoruz diğer yandan bir sıkma poşetine muhalebimizden koyup tatlılarımızın içini muhalebiyle dolduryoruz her yufkanın içi muhalebiyle dolana dek işlemimize devam ediyoruz üzerinede kalan cevizlerimizden serpiyoruz iyice soğuduktan sonradaaaaa ne yapıyoruzzzzzzzzz tabikii afiyetle yiyoruzzzzzzzz sevgilerimle...

2 yorum:

GÜLSÜM dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhabalar,
Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızıi bekliyorum...
Sevgiler...

Yorum Gönder