Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

30 Mayıs 2014 Cuma

milföyden baklava

miföy hamurundan baklava neden olmasın diyerek denemeye karar verdim hiçte fena olmadı :))) buyurun canlar size tarfi bu arada sevgili ece hanımı anmadan edemıyecegim bu gün bana sayfamdaki harika tariflerden yemediğinden söz ediyormuş bende anlamadan nasıl yapıldıgının tarıflerını verdıgımı belırtıgımde kadıncagız bır sok yasadı canım benım her zaman beklerım yapalım yıyelım :))) bu baklavanında tarıfını vermek durumuındayım :)))şimdiden yapıp denıyenlere afiyet olsun ......

MALZEMELER

1 paket milföy hamuru
açmak için nişasta
bir küçük paket tereyağ
dövülmuş ceviz içi

şerbeti için
5 bardak su
5 bardak şeker
bır kaç damla limon

YAPILIŞI

milföy hamurları biraz yumşayınca nişasta serperek oklavayla açalım açtığımız hamura ceviz içi serperek oklavaya sararak büzelim ve yağlanmış tepsiye dizelim tüm milfölere aynı işlemi yaparak eritiğimiz tere yağını üzerine gezdirelim fırında 180 derecede pişirelim diğer yandan şerbetimizi kaynatıp ılıtalım talımız fırından çıkınca üzerine gezdirelim şerbetin çekmesini ve soğumasını beklıyelım sonrada afiyetle yiyelimmm...

0 yorum:

Yorum Gönder