Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

11 Temmuz 2014 Cuma

GAZOZ TATLISI

evet canlar dün gece yarısını geçmiştiki sürekli börek yapıyorum cünki bizim evde tatlı yasak malum kilo alıyoruz hele hele ramazanda :))) bu tarifi bir yerde gördüm denemeye karar verdim yanlız bir kaç değişiklikle sanki o tarifte bir şeyler eksik gibi geldi bana beni tanıyanlar bilirki kendim yapmadığım hiç bir şeyi yayınlamam onun için ilk ben yaptım tadına baktırdım onay aldım ve yayınlıyorum :))

GAZOZ TATLISI

1 su bardağı sade gazoz
2 yumurta
250 gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
ceviz içi
alabıldıgıne un
2-3 yemek kaşığı açmak için nişasta

SERBETİ İÇİN
5 su bardağı su,5 su bardağı toz şeker,bir ıkı damla limon
tatlı soğuk şerbet sıcak olacak

YAPILIŞI
gazoz,yumurta,kabartama tozu na unu ilave ederek güzelce yoğuralım diğer yandan cevizleri rondoda çekelim tereyağını eritelim nişastalı un karışımı hazırlayıp baslıyalım hamurumuzdan bezeler yapıp olabıldıgınce ince açmaya açtığmıs yufkamıza tereyağ sürelim ceviz serpiştirelim rulo yapalım bir parmak eninde keselim yağlanmış tepsimize dizelim tum bezeleri bitirdikten sonra kalan tereyağnida üzerlerine gezdirelim fırında 180 derecede pembeleşene dek pişirelim soğumaya bırakalım soğuduktan sonra hazırladığımız sıcak şerbeti üzerine gezdirelim işte bu kadar ne diyoruz ağzımızın tadı hiç bozulmasın afiyet olsun :)))

Fotoğraf: evet canlar dün gece yarısını geçmiştiki sürekli börek yapıyorum cünki bizim evde tatlı yasak malum kilo alıyoruz hele hele ramazanda :))) bu tarifi bir yerde gördüm denemeye karar verdim yanlız bir kaç değişiklikle sanki o tarifte bir şeyler eksik gibi geldi bana beni tanıyanlar bilirki kendim yapmadığım hiç bir şeyi yayınlamam onun için ilk ben yaptım tadına baktırdım onay aldım ve yayınlıyorum :))

GAZOZ TATLISI
 
1 su bardağı sade gazoz
2 yumurta
250  gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
ceviz içi
alabıldıgıne un 
2-3 yemek kaşığı açmak için nişasta 

SERBETİ İÇİN
5 su bardağı su,5 su bardağı toz şeker,bir ıkı damla limon 
tatlı soğuk şerbet sıcak olacak

YAPILIŞI
gazoz,yumurta,kabartama tozu na unu ilave ederek güzelce yoğuralım diğer yandan cevizleri rondoda çekelim tereyağını eritelim nişastalı un karışımı hazırlayıp baslıyalım hamurumuzdan bezeler yapıp olabıldıgınce ince açmaya açtığmıs yufkamıza tereyağ sürelim ceviz serpiştirelim rulo yapalım bir parmak eninde keselim yağlanmış tepsimize dizelim tum bezeleri bitirdikten sonra kalan tereyağnida üzerlerine gezdirelim fırında 180 derecede pembeleşene dek pişirelim soğumaya bırakalım soğuduktan sonra hazırladığımız sıcak şerbeti üzerine gezdirelim işte bu kadar ne diyoruz ağzımızın tadı hiç bozulmasın afiyet olsun :)))

0 yorum:

Yorum Gönder