Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

7 Temmuz 2014 Pazartesi

ŞİPŞAK TATLI :))

canlarım bu gecede şip şak yapacağınız bir tatlı tarifi vereyim dedim resim çok iyi değil ama idare edin:)))
hadi bakalım kolay gelsin ağzınızın tadı hiç bozulmasın.....
MALZEMELER

1 paket milföy hamuru 
250-300 gr tel kadayıf
dövülmüş ceviz
1 küçük paket tere yağ
ŞERBET İÇİN
4 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
balzemeleri kaynat soğumaya bırak

YAPILIŞI

ilk önce kadayıfı dövülmüş cevizle harmanla milföyleri buzluktan çıkarıp kendını salana dek bekle sonra merdane yardımıyla aç içlerine kadayıf karışımından koy üzerine biraz eritiğimiz tereyağ gezdir çok sıkı olmayan rulo yap 2 parmak eninde kes tepsiye diz tüm milföylere aynı işlemi uygula tere yağından kalırsa üzerlerine gezdir 180 derecede nar gibi olana dek pişir fırından aldıktan sonra bır ıkı dak dinlendir şerbeti üzerine dök çekmesini bekle istersen üzerlerinede dövülmüş ceviz gezdirr afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder