Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

25 Haziran 2014 Çarşamba

HAŞ HAŞLI BÖREK

canlarım ramazan yaklaştıkça alır bizi bir telaş en azından bende öyle farklı bır heyecan bir sevinç kaplar tüm benliğimi eee birde tabi her akşam iftara ne yapıcam derdide başlar bu gün yine sizlere farklı  ama bir o kadarda lezzetli börek tarifi vermek istedim yapımı çok kolay bir o kadarda lezzetli hadı başlıyalım o zaman

MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya ben toz kulandım
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazları içine sarıları uzerıne surmek için
alabıldıgıne un
birde olmas sa olmazı haş haş (ıslak olandan yada siz yaglayıp biraz şeker atın içine )

YAPILIŞI

ılık sütü şekeri karıştıralım içine mayayı katalım karıştıralım 5 dak bekletelim  sonra sıvı yağ tuzu da ilave ederek unu katmaya başlayalım ele gelmeyecek şekilde hamurumuzun unu yavaş yavaş katarak yoğuralım ne cok sert nede çok cıvık bir hamur olacak hamurumuzu dinlenmeye alalım en az 1 saat kabarana dek  sonra hamuru bir kaç parçaya bölerek oklavayla açalım içine yağlı haş haştan sürelim ve hamurumuzu katlıyarak rulo yapalım tepsiye alalım hamurların hepsini böyle işlemden geçirerek  tepsimize dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürelim fırında 180 derecede nar gibi kızarana dek pişirelim  ikişer parmak eninde keserek tabağımıza alalım afıyet olsunnnn

0 yorum:

Yorum Gönder