Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

19 Aralık 2011 Pazartesi

hiç tavuk derisinden sarma yaptınızmı :))))




danlarım bu gün biraz değişik bir şeyler yapalım dedim bakalım ilk önce duyunca şok olacaksınız :))) bu değişikli tavuk derisinden hiç sarma yapılırmı demeyin yapılır vede çokk harika leziz bir şey çıkıyor ortaya :))) hani büyüklerimiz der ya tavuğun en lezzetli yeri derisi bir de g.....si diye .....gelelim yapılışına ilk önce tavuk derisi lazım derileride her tavuk yaptığımda atmadım tavuğu soyup derisini her seferinde buzlukta muhafaza ettim yeterli deri oluncaya dek deriler birikti vede sabırsızlıkla sarmamizi yapabiliriz :)))))


malzemeler:

tavuk derisi kaç adet sarma yapmak istiyorsanız o kadar ben kişi başı 3 adet kullandım (biz 4 kişilik bir aileyiz)

tavuk derileri avuç içi büyüklüğünde

1 su bardak pirinç
1 çay bardağı bezelye
küçük bir parça tavuk göğüsü
kuş üzümü ve fıstık
karabiber tuz yeni bahar bir çimdik
çok az sıvı yağ (tavuk derisi zaten yeterince yağlı)

yapılışı:

pirincimizi yıkayıp bir kenarda bekletelim pilav yapacağımız tencereye birz yağ koyup minik minik doğradığımız tavuk göğsünü kavuralım rengi değişene dek pirincimizi ve fıstığımızı ilave ederek biraz kavuralım suyunu ve tuzu ilave ederek pilavımızı pişirelim çok az su kaldığında kuş üzümü ve baharatları bezelyeyi ilave ederek dinlendirelim pilav dinlenince derilerimizi düz bir zemine yayıp bir kaşık yardımıyla derinin üzerine koyup sarma gibi saralım tüm deriler bitene dek aynı işlemi yapalım bir tepsiye dizip 200 derecede üzerleri kızarana dek pişirelim isterseniz benim gibi bir tabak hazırlıya bilirisniz yada pilavi biraz daha fazla yapıp pilavla serviz debilirsiniz afiyettt olsunnnn ...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ay gerçekten çok enteresan, denemek lazim, ellerine saglik lezziz gorunuyor

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık .Nefis görünüyorlar .Tavuk derilerini biriktirmeye başlıyorum ilk fırsatta denemek için sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Ben Sımdı yaptm bakalım tadı nasıl olacak😊

Yorum Gönder