Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

2 Temmuz 2010 Cuma

RENGARENK TAVUK ÇANAĞI


Canlarım şimdiden sizlere harika bir hafta sonu diliyorumm ve bu arada bende cokkk mutluyumm nedenmi :)))çocuklarımın yalovaya halama gitmesini fırsat bilerek pazartesi günü başlamış olduğum rejimimi bu güne dek hiç bozmadan devam ediyorumm bu sabah dayanamdımm bir bakayım dedim kaç kilo vermişim diyeeee amann allahımmm gözlerime inanamadımm tam tamına 2 kg gitmişşş oleyyyyyyyyyyy bakalım pazartesine kadar ne kadar vermiş olacağımm bu gazla sanırım ben artık cokk ekstirem bir şey olmadıkçada bozmıyacağımm eee ben rejimdeyim diyede bebeleri aç bırakmakta olmaz çünki artık eve döndüler kaç gündür mutfakta hiç vakit geçirmedim ama canım mutfağıma dönmem gerekti ne yapalım ne yapalım derken kızım patates püresi istedi ona kalsa sadece patates püresi yetermiş:)))))ben rejimdeyim ya aslında beni mutfaktanda uzak tutma niyetinde çaktırmadan:))))ben hızımı almışken bozarmıyım hiçççççççç...........
gelelim mutfaktaki ilginç fikrime ve gerçekleştirelimm test edilip onaylandıktan ağızlar şapırdatılarak yendikten sonra bende burda sizlerle paylaşmak istedimmm haydi herkese afiyet olsunnn.....
MALZEMELER: tavuk çanakları için
1 kg ince dövülmüş tavuk göğüsü
2 tane kırmızı biber
2 tane kabak
2 tane çarliston biber
8-10 tane mantar
1 büyük domates
1 yemek kaşığı knorr tavuk baharatı
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tavuk bulyon
6 dilim kaşar
YAPILIŞI:
İlk önce 1 yk zeytin yağ ve tavuk baharatını harmanlıyalım tavuk etlerimizi marine edelim
ben 6 tane fırına dayanıklı kase kulandım kaselerin herbirine tavuk dilimlerini kasenin şeklini vererek yerleştirelim 200 derecelik fırına sürelim pişirelim etler kendini biraz çekecek endişelenmeyin etler pişince canak şeklini almış olacaklar kaselerden çıkartıp borcama yerleştirelim diğer yandan kabakları minik minik doğrıyalım 1 yk zeytinyagla kavurmaya başlıyalım ardından aynı şekilde doğradığımız mantarları biberleri domateside ilave edelim mantarlar domates suyunu salacak 1 knorr tavuk tabletide ilave ederek pişirelim .Pişen iç malzemeyi çanaklarımızın içine pay edelim en sonda dilim kaşarları yerleştirelim tekrar fırına sürelim kaşarlar eriyince fırından çıkartıp servis tabagina alalım ben patates püresi terçih ettim sizde isterseniz pilav eşliğindede servis edebilirsiniz sevgilerimle.......

2 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

öznur ablacım görüşemiyoruz şekerim ,yemeğin enfes olmuş elceğizine sağlık kilolar gitsin geri gelmesin pisler:))

Baharcicegi dedi ki...

Öznurcum haaa gayret cocuklarda yokken ver kilolari,iki kilo gitmis bileee
bu nefis tabagi sen diyet yaptigin icin ben aliyorum

Yorum Gönder