Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

10 Eylül 2014 Çarşamba

PROFTEROL

 evet biliyorum kaç gündür sizleri ihmal ettim ve bunu telafi etmek için sizlere harika bir tatlı tarifi vereceğim biraz zaman alacak ama sonucundanda çok mutlu olacaksınız iftar sofralarınızı şenlendirecek hadi bakalım kolay gelsin veee yüce rabbim ağzınızın tadını bozmasın
MALZEMELER
kakaolu pandispanya( ister satın alın ister kendiniz yapın)
küçük kaselerle yuvarlaklar kesilecek bir kenarda bekletilecek

porfterolün malzemeleri

1 su bardağı un
1 su bardağı su
125 gr margarain
3 yumurta
yoğur elinde fındık büyüklüğünde toplar yap elini ıslata ıslata fırında 170 derecede kapağını açmadan hafif pembeleşenedek pişir fırını kapat 5 dak sonra kapağını açabirisiniz

profterolün kreması

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
hepsini muhallebi kıvamında pişir sıkma torbasıyla profterolerimizin içini kremayla doldur
yuvarlak kestiğimiz pandizpanyaların üzerine kule şeklinde yerleştir en son olarakta benmari usulü eritiğimiz bitter çikolatamızı üzerine gezdirelim kenarlarına kavrulmus kırık fındık serpelim büzdolabında bekletelim sonrada afiyetle yiyelim :)))

0 yorum:

Yorum Gönder