Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

16 Şubat 2014 Pazar

tavuklu mantı börek

canlarım el iş ev işi derken yemek tarifleri yayınlamayı ihmal etim biraz cık sizlerle bu gün çok pratik bir börek tarifi yapalım dedim trakyaya özgü sevgili annem  bu böreği tepside yaptıktan sonra tepsiyle servis yapardı yerken zevkide öyle çıkardı ne yalan söyliyeyim şimdi ise güzel servis tabaklarında sunuyoruz :))) gelelim tarifimize.

MALZEMELER:

iki adet hazır yufka ( biz 4 kişiyiz)
haşlanmış didiklenmiş tavuk (but ve göğüs)
bir avuçtan fazla dövülmüş ceviz
karabiber ve yeterince tuz
üzerine kırmızı biberli sos ve ister sarmısaklı ister sarmısaksız yoğurt

YAPILIŞI:
yufkalarımızı alıyor tepsiye yayıyoruz fırında kıtırkıtır olana dek pişiriyoruz
fırından çıkartıktan sonra üzerine tavuk suyu gezdiriyoruz ki yufkalarımız yumuşasın
sonra üzerine tavuklarımızı yayıyoruz ve yufkamızı rulo yapıyoruz biraz daha fırına sürüyoruz
yufkalar biraz daha suyunu çeksin diye sonra resimdeki gibi iki parmak kalınlığında dilimleyip tabağa alıp
üzerlerine yoğurt ve biberli sosla süsleyip servis yapıyoruz
afiyett olsunn

0 yorum:

Yorum Gönder