Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

8 Ekim 2010 Cuma

ELMALI PAY


Canlarım uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz o kadar yoğunum ki evin yolunu zor buluyorum bazen sabah iş yerine git ama ordan kaçta çıkacagın bellı olmayan bir işimiz oldugundan yemek tariflerinide aksatıyorum haliyle.Birde canım arkadaşım gönülle rejime başladık 5 gunde 2 kg vermısım gönül daha tartılmadı ben dayanamadım neler yaptığımızı daha sonra detaylarla açıklıyacağımm şimdi gelelim sizlere uzun zamandan beri vermek istediğim bir elmalı pay tarifim var bu pay tarifi benim ilk yaptığım hamur işlerindendir o zamanlar almanyada anne baba işte kardeşimle ben evde yanlızken ne yapalım canımız kek istiyor bir dergide bulmuştuk bu tarifi yaşta o zamanlar 15 falandı ama tarif aynı tarif hiç değişmedi vede zevkle tüketiğimiz bir pay hele hele benim gibi elma severler için vazgeçilmez ....
gelelim tarifimize
HAMUR İÇİN OLAN MALZEMELER:
1,5 çaybardağı sıvı yağ ( siz isterseniz katıda kulanabilirsiniz )
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
gelelim hamurumuzu hazırlamaya cok basit bir işlemi olan hamurumuzun malzemelerinin tümünü derin bir kapta ele yapışmıyacak kıvama gelene dek yoğuruyoruz elde etiğimiz hamuru ikiye bölüyoruz bir parça diğer parçadan büyük olacak şekide ve hamurlarımızı buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakıyoruz
ELMA HARCIMIZ İÇİN MALZEMELER:
4-5 elma
1 bardak toz şeker
1 avuç ceviz
biraz tarçın
elmaları ister rendeleyebilirsiniz ister minik mink dorıyabılırsınız şekerle karıştrıp kısık ateşte pişirelim elmelrımız yumşayınca ocaktan alıp ceviz ve tarçını ilave ederek sogumaya bırakalımm
GELELİM PAYIMIZIN YAPILIŞINA:
buzdolabındaki hamurlardan büyük olanını alalım yağlanmış orta boy borcama iyice yayalım onun üzerinede soğumuş olan elma karışımımızı yayalım hamurumuzun diğer parçasını buzdolabından çıkartalım ve payımızın üzerine rendenin kalın tarafıyla yayarak rendeliyelim
170 dercelik fırında nargibi kızarana dek pişirelim kekimiz biraz ılıyıncada üzerine pudra şekeri serpelim afiyetle yiyelim en

5 yorum:

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

ANACIĞIM HEM HAMUR İŞİ TARİFİ VERİYORSUN HEM REJİMDEN BAHSEDİYORSUN AMA BU HAKSIZLIK:))
ELLERİNE SAĞLIK.
REJİMDE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM..

muko dedi ki...

eline sağlık güzel görünüyorlar

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim elmalı payı harika gözüküyor,ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

selam Öznur cuğum nerelerdesin rejim ne oldu umarım iyisindir görünmez oldun meraklandım?
bekliyoruz canım
sevgiler

oznurunelemekleri dedi ki...

merhaba papatya canım merak etıgın ıcın cok tsk ederım bu aralar o kadar yogunum kı basımı kasıyacak vaktım olmuyor bu nedenlede boguma bıle ugrıyamıyorum ama en kısa zaman da donecegım sızlere rejım cok ıyı gıdıyor bıraz daha hafıfledım ayrıntıları yazacagım ılerde :) sevgı ıle kalın

Yorum Gönder