Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

23 Temmuz 2010 Cuma

MEKSİKA USULÜ FAJİTA


Canlarım sizlerle fajitayı paylaşmak istedim bizim evde favoridir ister dürümle ister pilav yanında o size kalmış bizler geçen gün ayran eşliğinde dürümde terçih ettik harikada oldu midemizi tıkabasa yağlı yiyeceklerden bir öğün dahi olsa kurtarmış olduk sizlerde bu güzel lezzeti denerseniz şimdiden afiyet olsun...........
MALZEMELER :
1 orta boy paket banvit ızgara kemiksiz but
bu benim tercihim siz isterseniz göğüs kulanabilirsiniz
2 büyük kırmızı biber
2 büyük yeşil dolmalık biber
2 büyük sarı dolmalık biber
2 yemek kaşığı zeytin yağ
2 sogan
250 gr kadar mantar
tuz, tavuk baharatı (özellikle bağdat marka) fajita baharatı olmadığnda
YAPILIŞI:
tavuk etlerimizi ince ince şerit halinde doğrıyalım tefelon tencereye yağ ve biraz baharatla harmanladıktan sonra atalım pişmeye bırakalım diğer yandan soğanları piyazlık doğrayıp ilave edelim etler suyunu salıp çekene pembeleşene dek pişirelim mantarları da piyaz gibi doğrayıp ilave edelim birazcık baharat daha ilave ederek mantarlarda suyunu salıp çekecek geldi sıra biberlerimize onlarıda ayıklayıp piyazlık doğrayıp baharatladıktan sonra etlerimize ilave edelim tuzla tatlandıralım (dikkat baharat ta az bir şey tuzlu ) biberlerimiz birazcık pişecek ağza gelecek tam olarak pişmiyecek işteeee bu kadarr gerisi size kalmış canlar lavaşa sarark yersiniz yada fajita pişene dek pilav yapar yanında servis edersiniz sevgilerimleee.........
kişi sayısına göre dürüm

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Ne kadar iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

nesrin dedi ki...

Eline saglik. Ben bunu kiymayla yapiyorum. Öyle de güzel oluyor. Sevgiler...

Yorum Gönder