Canlarım bu günde çokk değişik bir kısır tarıfı verem dedim sizlere diyarbakır yöresinde çok sık yapılır bolll acılııııııı :)))yandımm annam diye diye yersiniz artık :)))kısadan hisse yapıp hemen geçem tarife .......
MALZEMELER :
2 su bardağı ince bulgur
1yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
2 yumurta
sıvı yağ
1 limon
tuz
kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
İlk önce ılık suyla bulgurumuzu ıslatalım kabarması için beklerken soğanlarımızı ayıklayıp yıkayıp ince ince kıyalım aynı şekilde maydanozlarımızıda hazırlıyalım yumurtlarımızı alıp bir kasede çırpalım bol yağda kızartalım onuda bir kenara alalım bulgurumuzda artık gelmiştir kıvama başlıyalım iyice yoğurmaya yoğurdukça salçalarımızı ilave edelim tuz eklerken dikkat edlim çunki biber salçası genelde tuzlu olur limonumuzu baharatlarımızıda ilave ederek devam edelim yeşilikleride katalım en son yumurtamızıda katarak yoğurma işlemini bitirelim dikkat etiyseniz yoğururken yağ katmadım kısırımıza çünki yumurtayı yağıyla birlikte ilave ettik değişik bit tat denemek isteyenler buyursun denesin sevgilerimle canlarımmmm
9 yorum:
yumurtalisini hic yemedim ama görüntüsü nefis olmus eline saglik canim
Ellerine saglik. Kisir da acili güzel olur.Sevgiler...
Acıdan yana sıkıntım yok bayılırımda yumurta kokmuyormu acaba?Ben yazın pek yumurta yememde :( Onun dışında kısıra bayılırım hemde acılıya uf canım çekti yapayım bari :)
merhaba
acıyı çok severim bu kısır duymuştum ama daha önce denemedim hiç yumurta ve kısırı bir türlü bağdaştıramıyorum o yüzdende cesaret edemiyorum
Kısırı çok severim, hele de bu sıcaklarda yemek yerine geçer benim için..Yumurtalı olunca da çok daha besleyici oluyordur mutlaka.
Ellerine sağlık, nefis olmuş:).
Sevgiler:).
aslı
canlarım yumurta kokusu sınermı dıye düsünmüş yada bağdaştıramamışsınız ama gerçekten hiç yumurta kokusu yok cok farklı bır lezzet katıyor kısıra sevgilerimle :))))
yumurtalı hiç denememiştim değişik bir tarif bolda acı süpperrr ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
yumurtalı kısır daha önce denemedim
.
Yorum Gönder