MALZEMELER:
3 yufka
yarım kalıp beyaz peynir
bir paket jambon ( ben diadan almıştım)
1 paket mantar
yarım demet maydanoz
birzcık kırmızı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
YAPILIŞI:
ilk önce böreğimizin malzemelerini hazırlamakla başlıyalım ilk önce mantarları ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrıyalım bir kaşık yağla tavada kavuralım bir kenara alalım
maydanozumuzu ayılayıp yıkayalım küçük küçük doğradıktan sonra pul biberle peynirimize katalım bir kenara alalım şimdi sıra geldi jambonumuza onuda şerit şeklinde ince ince keselim kenara alalım bir kasede süt sıvı yağ yumurtayı çırpalım evet gelelim şimdi asıl olaya rengarenk böreğimizi döşemeye ilk yufkayı alıp bir zemine seriyoruz sütlü yağlı karışımdan yufkamıza bir kaşık yardımıyla biraz biraz serpelim ardından peynir karışımından üzerine serpelim bu malzemelerein üzerine diğer yufkayı serelim işlemi tekrarlıyalım sütlü karışım ardından mantarlarımızı yufkanın üstüne yayalım tekrar en son yufkayı serelim süt karışımın dan biraz bırakarak yine yufkayı ıslatalım en son jambonlarıyufkanın üzerine yayalım veeeeee başlıyalım yufkamızın bir kenarından rulo yapmaya ruloyu tamamladıktan sonra yağlanmış tepsimize yerleştirelim rulo büyük geleceğinden ortadan kesebilirsiniz en sonda üzerine arta kalan sütlü karışımdan sürerek fırında 180 derecede pişirelim piştikten sonra dilimliyerek servis edelimm ............
4 yorum:
Nefis görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
İstanbula dün yağdı rahatlattı biraz,ama bu gün yine sıcak .Bu böreğe bayılırım ben,bahar gibi.Ellerine sağlık,sevgiler :)
son günlerin favorim olan şarkısı gibi rengarenk ismide ne güzel eline sağlık çok güzel görünüyor
sevgilerrr
Yorum Gönder