15 Mayıs 2014 Perşembe
FINDIK LAHMACUN
canlarım tariflerimi yayınlamadan önce soma daki facia için çok üzgün olduğumu belirtmek şehit olan insanlarımıza allah rahmet eylesin ailelerininde başları sağ olsun acılarını tüm kalbimle hissedebiliyorum.......
Pazar günü anneler günü nedeniyle VESTEL eks mutfakta harika iki tarif yaptık yoğun istek üzerine ilk olarak size yufkadan fındık lahmacun tarifimizi vereyim
MALZEMELER
2 yufka
150 gr kıyma
1 soğan
1 biber
1 domates
1 fiske tuz
pul biber
bir kaç dal maydanoz
bir kaç damla sıvı yağ
YAPILIŞI
iki yufkayı üst üste yerleştirip su bardağınla keselim fındık lahmacunlarımızın zemini hazır derin bir kaba kıymamızı koyalım soğanı incecik doğrıyalım aynı şekilde biberi ve domates ide pul biber ve tuzla tatlandırıp sıvı yağda ilave ederek karıştıralım iç harcımızı daha önce hazırladığımız yufkaların üzerine güzelce ince birer tabaka halinde yayalım tüm yufkaların üzerini harcımızdla hazırladıktan sonra tepsiye dizip 170 derecede pişirelimmm yanındada ayrann ohhh misssss afiyet olsun canlarımmm
0 yorum:
Yorum Gönder