MALZEMELER :
1 kg yufka
750 gr süt
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yag (isterseniz margarinde kulanabılırsınız)
1 kalıp beyaz peynir
yarım demet maydanoz
uzerıne susam çörek otu
YAPILIŞI:
ilk önce maydanozlarımızı ayıklayıp yıkadıktan sonra peynırımıze karıştıralım bir kenara alalım
diğer yandan süt yumurta yağ ı bir kaba alalım karıştıralım tepsimizi yağladıktan sonra ilk yufkayı tepsiye döşiyelim ikinci yufkayıda ondan sonra başliyalım sütlu karışımdan bir kaşık yardımı ile sütlü karışımdan dökelim her yufkanın üstüne yufkaları yarıladıktan sonra yaylım peynır karısımımızı tepsiye ve devam edelim aynı işleme enson böreğimizi keselim kare kare her karenın ustune susam ve cörek otu serpelım geri kalan süt arışiminida dökelim böreğin üstüne bir süre bekletelim yufkalar ın sütlü karışımı çekmesini sonrada 180 dercede pişirelim
su böreği kıvamındaki böreğimiz nar gibi kızarmış afieytle yemeye hazır afiyet olsunnn ....
3 yorum:
Eline sağlık Öznurcuğum kahvaltıya beş çayına müthiş güzel olur.
Sevgili Öznur,
Ellerine sağlık, börek nefis görünüyor.
Ben süt yerine kremayla yapiyorum öylede su böregini aratmiyor
tatili biz erken yaptik ama aklim hala Türkiyede seneye insallah
Ellerine saglik canim böregin biri gitti, cayim kayniyorda
Yorum Gönder